Dünyanın Çağdaş Paganizmi Wiccans gençler arasında yayılıyor

6 mins read
Dünyanın Çağdaş Paganizmi Wiccans gençler arasında yayılıyor

Dünyanın Çağdaş Paganizmi Wiccans gençler arasında yayılıyor

Dünyanın Çağdaş Paganizmi Wiccans gençler arasında yayılıyor

Akademisyen Helen Berger, Dünyanın Mistik Olması Kavramının Genç Paganlar için Çekici Olduğunu Söyledi

Çağdaş paganizm, Wiccans olduğu tahmin edilen bir ila iki milyon Amerikalıyla, şu anda Presbiteryenizmi uygulayanlardan daha yüksek bir sayı ile yükselişte. Brandeis Üniversitesi’nde çağdaş paganizm konusunda uzman olan Helen Berger, Wicca hareketinin artan popülaritesini anlatıyor.

[su_pullquote]Wiccans nedir?  kendi içinde çeşitli kollara ayrılan, doğa tabanlı, dogmatik olmayan çağdaş bir pagan dinidir. Vika inanışına sahip olanlar, kendilerini Vikan olarak adlandırır[/su_pullquote]

Neden insanların paganizm hareketiyle bu kadar ilgilendiğini düşünüyorsunuz?

Helen Berger: Bence pek çok neden var, bazılarının bir tanrıçanın yanı sıra bir tanrıçanın da olmasıyla ilgisi var – ve bazı gruplar için sadece bir tanrıça var. Yani kız gücü ya da kadın gücü ya da kadının güçlenmesi var. Ve “kız gücü” dememin nedeni, yaşlarına göre katılan bir grup genç kadın ya da kız diyebiliriz ve bu onları güçlendirmek olarak görülüyor.

Bence bir dünya maneviyatına ve dünyaya bağlanmaya, dünyayı iyileştirmeye ve manevi olarak bir şekilde dünyaya bağlı olmaya da vurgu var. Ve tabii ki, çoğumuzun çevresel krizin uluslararası alanda karşı karşıya olduğumuz en büyük kriz olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Bence diğer bölüm, bireylerin ruhani cahiline vurgu yapan ve çağdaş dünyaya uyan din ile ilgili. İnsanları buna çeken pek çok şey olduğunu düşünüyorum. Ve bence bu büyülü ya da mistik olan dünya nosyonu da çok çekici.

Okumaya Devam Et: Şimdi İzlenecek En Karşı Konulamaz 14 Romantik Film

Samhain festivali ne kadar geniş çapta kutlanıyor?

Helen Berger: Putperestler arasında, ya da genel olarak insanlar arasında, tabii ki, sizlerle konuştuğum Amerika’da Cadılar Bayramı, laik anlamda yılın en büyük bayramlarından biri oldu. Sanırım bu ikinci en büyük ticari tatil – daha ticari olan tek tatil Noel. Yani, normalde Cadılar Bayramı’nda kaç ton şeker satıldığını unutuyorum. Tabii ki, bu yıl COVID-19 nedeniyle her şey farklı, ancak çoğu yıl insanlar kapıya gelen çocuklara verilmek üzere ben de dahil olmak üzere büyük miktarda şeker alıyor. Açıkçası, bu yıl hiçbirini almadık.

Ve virüsün yayılmasıyla ilgili endişelerimiz nedeniyle ışığımızı açmayacağız. Ama normalde öyle. Ama gerçek dinden bahsediyorsanız, Amerika’da 1 – 1.5 milyon Wiccan’ımız var.

Elbette, bu hemen hemen hepsi için en büyük tatil. Buna ek olarak, diğer bazı insanlar onlarla birlikte kutlama yapacaklar, onlar dine mensup olmayabilirler, ancak aynı şekilde biri Hristiyan olmayabilir, ancak Noel Arifesi kutlamaları için arkadaşlarına veya ailelerine katılabilirler. Bu nedenle, bazı insanlar, ne olacağını görmeleri için arkadaşlarını desteklemek üzere kutlamanın bir parçası olacaklar.

Paganizmin popülaritesinin artmaya devam edeceğini düşünüyor musunuz?

Helen Berger: Bir noktada dünya genelindeki sayımlarda görülebilen büyük bir artış oldu; Amerikan nüfus sayımımıza dini bağlılığı dahil etmiyoruz.

Ancak bazı iyi anketlerimiz vardı ve giderek arttığı görüldü. Ama sonra bir nevi dengelenmedi. Biraz yavaşladı, çok daha yavaştı. Çok büyük bir artış oldu ve ardından çok yavaş bir artış oldu. Sanırım şimdi tekrar artıyor. Ve sosyal medyadaki büyümeden dolayı, çok genç cadıların, çoğunlukla kadınların, ancak tüm kadınların değil, öncelikle genç kadınların veya kızların büyümesi nedeniyle söylüyorum.

Kaynak Link: sputniknews

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5373): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1260): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386