AFAD İzmir’deki son durumu açıkladı: ölü sayısı 26’ya yaralı sayısının 831’e yükseldiğini duyurdu

3 mins read

AFAD İzmir’deki son durumu açıkladı: ölü sayısı 26’ya yaralı sayısının 831’e yükseldiğini duyurdu

İzmir’de 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Son dakika deprem bilgilerine göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 26’ya yükselirken, yaralıların sayısı ise 831…

Depremde en çok hasar alan yerlerin İzmir’in Seferihisar ve Bayraklı ilçeleri olduğu görülürken, artçı depremler de sürüyor… Depremin ardından arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9’unda çalışmaların tamamlandığı, kalan 8 binada çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

AFAD İzmir'deki son durumu açıkladı: ölü sayısı 26'ya yaralı sayısının 831'e yükseldiğini duyurdu 1

Dün yapılan açıklamalar:

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Vefat edenlerin 17’ye, yaralananların sayısının ise 709’ye yükseldiğini bildirdi. Ayrıca 17 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilirken Bayraklı ilçesi 258 Sokak’taki binanın enkazından 28 yaşındaki bir kişinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi. Saat 14.51’de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki en şiddetli depremin ardından 13’ü 4 büyüklüğünün üzerinde 170 artçı sarsıntı yaşandı

FAD’dan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 13’ü 4 büyüklüğünün üzerinde 170 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

Depremde kaç kişi öldü?

İzmir Seferihisar’da deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6, Kandilli 6.9 olarak açıkladı. Çevre illerde de şiddetli sarsıntıya yol açan deprem İstanbul’da hissedildi. AFAD depremde ölü sayısının 20’ye yaralı sayısının 786’ya yükseldiğini duyurdu. 17 binadan 4’ünde arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Açıklamada, acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla bölgeye çadır, battaniye, yatak, yastık ve çarşaf seti sevk edildiği, Türk Kızılay tarafından ise 54 personel, 22 gönüllü, 17 araç, 10 bin 282 ikram malzemesi ve 25 bin 500 kişiye hizmet verebilecek mobil mutfak ve ekipmanlarının gönderildiği kaydedildi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.