Sony, lansman öncesinde PS5’E “bir hayli” talep var

5 mins read
Oyun meraklıları, yeni tanıtılan Sony PlayStation 5'in (PS5) ön sipariş satışları için Hong Kong'daki bir perakendecinin önünde, 18 Eylül 2020

Sony, lansman öncesinde PS5’E “bir hayli” bir talep görüyor

Sony, lansman öncesinde PS5'E "bir hayli" talep var 1
Oyun meraklıları, yeni tanıtılan Sony PlayStation 5’in (PS5) ön sipariş satışları için Hong Kong’daki bir perakendecinin önünde, 18 Eylül 2020

Sony Corp, ön siparişlerle PlayStation 5 (PS5) konsolu için “bir hayli” talep olduğunu söyledi, çünkü teknoloji firması, 12 Kasım’daki cihazla birlikte küresel olarak oyunların büyümesini sağlamak için yarışta birinci sırayı hedefliyor.

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, bir röportajda, Sony’nin önceki PlayStation 4 cihazı için ilk 12 hafta içinde olduğu gibi ABD’de ilk 12 saat içinde çok sayıda PS5 konsolunu sattığını söyledi.

Ryan Reuters’e verdiği demeçte, “ön sipariş seviyesi tarafından ifade edilen talep çok, çok önemliydi” dedi.

Sony, 100 milyondan fazla PS4 cihazı sattı ve kullanıcı tabanını yeni bir denetleyici aracılığıyla gelişmiş grafikler, ses ve geri bildirim ile “Marvel’s Spider-Man: Miles Morales” gibi başlıkları oynatmak için yeni bir cihaza yükseltmeye ikna etmeyi amaçlıyor.

PS5 lansmanı, oyun şirketlerini artıran ancak aynı zamanda dünya çapında perakende ağlarını, oyun geliştirme ve üretim tedarik zincirlerini bozan COVID-19 salgınının ortasında geliyor.

Okumaya devam et: Microsoft, uzaktan çalışma sayesinde ilk çeyrekte gelirini yüzde 20 arttırdı

“Lansman gününde bir PS5 satın almak isteyen herkes bulamayabilir,” diyen Ryan, şirketin yıl sonu alışverişlerinde tedarik sağlamak için “elimizden geldiğince çok çalıştığını” sözlerine ekledi. mevsim.

Sony Çarşamba günü üç aylık kârda bir artış bildirdi ve PS5’in oyun bölümünü lansman yılında yıllık bir zarara itmeyecek ilk yeni nesil cihaz olması bekleniyor.

Sony, Microsoft’un Xbox’ı ve yeni giriş yapanlar da dahil olmak üzere rakiplerini savuşturmak için Sucker Punch Productions’tan “Ghost of Tsushima” da dahil olmak üzere özel oyunlar üreten şirket içi stüdyolardan oluşan bir ağ kurdu.

Ryan, büyük bütçeli oyunlar için bir endüstri terimi kullanarak “AAA oyun geliştirme inanılmaz derecede karmaşık ve yapılması zor bir şey” dedi. Sony, PS5 lansman serisini güvence altına almak için beslenen “yıllar boyunca birçok ders aldığını” da sözlerine ekledi.

Ryan, stüdyo kapasitesini organik olarak büyütmeyi planlıyor, ancak “mümkün olabilecek seçmeli M&A ile şirket içi kapasitemizi güçlendirebileceğimiz bir yerde” dedi Ryan.

Analistler, evde takılıp kalan tüketicilerin neden olduğu oyun büyümesinin daha uzun vadede ne kadar devam edeceğini sorguluyor.

Ryan, bu etkileşimi sürdürmenin Sony’ye kalacağını söyledi.

Ryan, “Kesinlikle yukarı doğru bakıyoruz ve düşündüğümüzden daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Endüstrinin içindekiler, salgının oyunların daha erken aşamalardaki gelişimi üzerindeki etkisi konusunda uyarıyor.

Ryan, “2021, 2022 kadrosu üzerindeki etkiyle ilgili ilk endişeler gerçekten meşruydu, ancak muhtemelen şimdi biraz azaldı” dedi.

Sony’nin hisseleri Mart ayının düşük seviyelerinden itibaren% 47 yükseldi. Hisse senetleri Çarşamba günü% 1.8 yükseldi.

Kaynak Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.