Microsoft, uzaktan çalışma sayesinde ilk çeyrekte gelirini yüzde 20 arttırdı

2 mins read

Microsoft, uzaktan çalışma sayesinde ilk çeyrekte gelirini yüzde 20 arttırdı

Microsoft, "Akıllı Bulut" segmentindeki gelirin ilk çeyrekte yüzde 20 artarak 13 milyar dolara yükseldiğini söyledi.
Microsoft, “Akıllı Bulut” segmentindeki gelirin ilk çeyrekte yüzde 20 artarak 13 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Microsoft Corp, yazılım devi uzaktan çalışma ve e-öğrenmeye küresel bir geçişten yararlanmaya devam ederken, amiral gemisi bulut bilişim işindeki büyümeyle desteklenen, Salı günü Wall Street’in üç aylık gelir tahminlerini geçti.

Evden işe geçiş, bulut tabanlı bilgi işlemin benimsenmesini hızlandırarak Microsoft, Amazon.com Inc’in bulut birimi ve Alphabet Inc’in Google Cloud gibi şirketlere fayda sağladı.

Microsoft, “Akıllı Bulut” segmentindeki gelirin ilk çeyrekte Azure’da yüzde 48 büyüme ile yüzde 20 artarak 13 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Refinitiv’in IBES verilerine göre analistler 12.7 milyar dolarlık gelir bekliyordu.

Microsoft’un ticari bulut müşterileri için gelecekteki yinelenen gelir sözleşmelerinin değeri, önceki çeyreğe göre 107 milyar dolarda sabit kaldı ve tek seferlik anlaşmaların oranı biraz yükseldi. Yatırımcılar genellikle yinelenen gelir sözleşmelerini tercih ederler çünkü bunlar zaman içinde daha öngörülebilirdir.

OKUYA BİLİRSİN: Qian Xuesen: ABD’nin sınır dışı ettiği adam Çin’in uzaya gitmesini sağladı

Windows yazılımı ve Xbox oyun konsollarını içeren kişisel bilgi işlem bölümünden elde edilen gelir yüzde 6 artarak 11,8 milyar dolara ulaştı.

30 Eylül’de sona eren çeyrekte şirketin geliri yüzde 12 artarak 37,2 milyar dolara yükseldi ve analistlerin 35,72 milyar dolarlık tahminlerini geride bıraktı.

Net gelir bir yıl önce 10.68 milyar dolardan 13.89 milyar dolara veya hisse başına 1.82 dolara yükseldi. Analistler hisse başına 1.54 $ kar bekliyorlardı.

Yazılım şirketinin hisseleri, genişletilmiş ticarette yüzde 1 artışla 215,40 dolara yükseldi.

Yok olmazsa yakacağım bu İstanbul’u

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.