ABD-Rusya mürettebatı, tecrit sonrası ilk uzay görevinde Dünya’ya geri döndü

2 mins read

ABD-Rusya mürettebatı, tecrit sonrası ilk uzay görevinde Dünya’ya geri döndü

NASA astronotu Chris Cassidy ve Rusya’dan Anatoly Ivanishin ve Ivan Vagner, Kazakistan bozkırına güvenli bir şekilde indi.

ABD-Rusya mürettebatı, tecrit sonrası ilk uzay görevinde Dünya'ya geri döndü 1
NASA astronotu Chris Cassidy ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun üyeleri olan Rus kozmonotlar Anatoly Ivanishin ve Ivan Vagner Soyuz MS-16 uzay aracına biniyor

ABD-Rusya mürettebatı, tecrit sonrası ilk uzay görevinde Dünya’ya geri döndü

Bir Amerikan astronotu ve iki Rus kozmonot, koronavirüs tecrid koşulları altında fırlatma ile başlayan Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) 196 günlük bir görevi tamamlayarak Kazakistan bozkırına güvenli bir şekilde indi.

Rus uzay ajansı Roscosmos tarafından yayınlanan görüntülere göre, NASA astronotu Chris Cassidy ve Rus kozmonotları Anatoly Ivanishin ve Ivan Vagner, Perşembe günü saat 02.54 GMT’de Kazak şehri Zhezqazghan’ın yaklaşık 150 km (90 mil) güneydoğusunda iniş yaptı.

İniş sahasından gelen görseller, oturan Cassidy’nin kurtarma sahasında mürettebatın bir üyesiyle dirseklerini tokalaştırdığı ve Soyuz MS-16 uzay aracından çıktıktan sonra diğerini selamladığını gösteriyordu. Daha sonra Moskova ve Houston’a yapacakları yolculuk öncesinde tıbbi çadırlara götürüldüler.

Cassidy’ye Rusça “Buralar nasıl?” diye sordu , gülümseyerek.

Üç kişilik mürettebat, koronavirüsün yayılmasını kontrol altına almak için dayatılan dünya nüfusunun yaklaşık yarısı karantina altında yaşarken, Nisan ayında uzay yolculuğuna başlamıştı.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386