İnternette paylaşılan binlerce kadının sahte çıplak fotoğrafları

5 mins read
İnternette paylaşılan binlerce kadının sahte çıplak fotoğrafları

İnternette paylaşılan binlerce kadının sahte çıplak fotoğrafları

İnternette paylaşılan binlerce kadının sahte çıplak fotoğrafları 1
100.000’den fazla kadının kıyafetleri dijital olarak görüntülerden çıkarıldı

Yeni bir rapora göre 100.000’den fazla kadının sahte çıplak resimleri sosyal medya resimlerinden oluşturuldu ve çevrimiçi olarak paylaşıldı.

Yapay Zeka Teknoloji (AI) ile kadınların resimlerindeki giysiler dijital olarak kaldırılıyor ve mesajlaşma uygulaması Telegram’dan paylaşılıyor.

Araştırma şirketi Sensity’nin raporuna göre, hedeflenenlerin bir kısmının “reşit olmayan” insanlar göründüğü belirtildi.

Ancak servisi yönetenler bunun sadece “eğlence” olduğunu belirtiyor

BBC, yazılımı test etti ve kötü sonuçlar aldı.

Duyarlılık, kullanılan teknolojinin bir “deepfake bot” olduğunu iddia ediyor.

Deepfake’ler, gerçek bir şablona dayalı, bilgisayar tarafından oluşturulan, genellikle gerçekçi görüntüler ve videolar. Kullanımlarından biri, ünlülerin sahte pornografik video kliplerini oluşturmak. Ancak Sensity’nin CEO’su Giorgio Patrini, özel kişilerin fotoğraflarını kullanmaya geçişin nispeten yeni olduğunu söyledi.

“İnsanların fotoğrafların bulunduğu bir sosyal medya hesabına sahip olmaları herkesin hedef olmaları için yeterli” diye uyardı.

Telgraf botu

Yapay zeka destekli bot, bir Telegram özel mesajlaşma kanalının içinde yaşıyor. Kullanıcılar bota bir kadının fotoğrafını gönderebilir ve hiçbir ücret ödemeden dakikalar içinde elbiselerini dijital olarak çıkarır.

BBC, deneklerin onayıyla birden fazla görüntüyü test etti ve hiçbiri tamamen gerçekçi değildi – sonuçlarımız, diyaframında göbek deliği olan bir kadının fotoğrafını içeriyordu.

Benzer bir uygulama geçen yıl kapatıldı, ancak dolaşımda yazılımın kırık sürümleri olduğuna inanılıyor.

Sadece “P” olarak bilinen servisi çalıştıran yönetici, “O kadar umurumda değil. Bu şiddet içermeyen eğlence.

“Kalite gerçekçi olmadığı için kimse kimseye şantaj yapmayacak.”

Ekibin hangi fotoğrafların paylaşıldığına baktığını ve “küçükleri gördüğümüzde kullanıcıyı tamamen engellediğimizi söyledi.

Ancak fotoğrafı başkalarıyla paylaşıp paylaşmama konusundaki karar, ilk başta onu oluşturmak için botu kullanan kişiye bağlı.

Göreceli zarar düzeyini savunarak, “Dünyada savaşlar, hastalıklar, zararlı birçok kötü şey var” diye ekledi. Ayrıca yakında tüm görüntüleri kaldıracağını da iddia etti.

Telegram yorum talebine yanıt vermedi.

“Paedofilik içerik”

Sensity, Temmuz 2019 ile 2020 arasında yaklaşık 104.852 kadının hedef alındığını ve sahte çıplak görüntülerinin kamuya açık olarak paylaşıldığını bildirdi.

Araştırması, bazı görüntülerin reşit olmayan göründüğünü ortaya çıkardı, bu da bazı kullanıcıların botu temelde pedofilik içerik oluşturmak ve paylaşmak için kullandığını gösteriyor.

Bot, Rus sosyal medya sitesi VK’da önemli reklamlara sahipti ve platformda yapılan bir anket, çoğu kullanıcının Rusya’dan ve eski SSCB ülkelerinden olduğunu gösterdi.

Telegram bu yılın başlarına kadar Rusya’da resmen yasaklanmıştı.

Sensity’den Giorgio Patrini, “Bu web sitelerinin veya uygulamaların çoğu, kesinlikle yasadışı olmadığı için yer altında saklanmıyor veya çalışmıyor” dedi.

“Bu olana kadar, korkarım daha da kötüye gidecek.”

Kaynak: BBC

BBC_logo

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.