İsrailli aktris Gal Gadot’un Kleopatra rolünü üstlenmesi öfke uyandırıyor

5 mins read

İsrailli aktris Gal Gadot’un Kleopatra rolünü üstlenmesi öfke uyandırıyor

İsrailli aktris Gal Gadot'un Kleopatra rolünü üstlenmesi öfke uyandırıyor 1

Sosyal medya kullanıcıları, Nil kraliçesi Kleopatra ile ilgili yeni bir filmde İsrailli oyuncu Gal Gadot’un rol almasına dehşetle tepki gösterdi.

Belki bu yazıyla devam etmek istersin

Paramount Pictures tarafından piyasaya sürülecek filmin yönetmenliğini 2017 yapımı Wonder Woman ve yakında çıkacak olan Wonder Woman 1984 filmlerinin de arkasında olan Patty Jenkins üstleniyor.

Her iki filmde de başrolü Gadot oynuyor. Laeta Kalogridis tarafından yazılmış epik bir biyografik drama olarak tasvir edilen film fikrinin arkasında Gadot’un olduğu söyleniyor.

 

Hayranların tepkileri çoğunlukla şüpheyle karışıktı, birçok kişi Hollywood’u parlatmakla suçladı ve Kleopatra’nın renkli bir oyuncu tarafından oynanması gerekip gerekmediğini merak etti.

Kleopatra, arkadaşı Büyük İskender’in ölümünden sonra kendisini Mısır kralı olarak kuran Makedon bir Yunan olan Ptolemy I’in soyundan geliyordu.

 

Filistinli-Alman yönetmen Lexi Alexander, rolün Siyah bir oyuncuya gitmesi gerektiğini söyledi.

Twitter’da “Cleopatra ile buldukları madeni paraya dayanarak yarattıkları 3D görüntü gibi birini yayınlamamız gerektiğine inanıyorum … bu da parçanın Siyah bir oyuncuya gitmesi gerektiği anlamına geliyor” dedi.

Diğerleri, Gadot’un İsrail ordusunda görev yapmış geçmişine ve ordunun kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ndeki askeri saldırılarına açık sözlü desteğine işaret etti.

Gadot, İsrail 2006’da Güney Lübnan’ı işgal edip bombaladığında orduda aktif bir askerdi.

2014’te İsrail’in Gazze Şeridi’nde 52 gün süren ve çoğu sivil 3.000’den fazla Filistinlinin öldürüldüğü savaşı sırasında İsrail ordusuna desteğini ifade etti.

Gadot bir Facebook gönderisinde, “Sevgilerimi ve dualarımı İsrail vatandaşlarıma gönderiyorum” diye yazdı.

“Özellikle kadınların ve çocukların arkasında korkaklar gibi saklanan Hamas’ın yaptığı korkunç eylemlere karşı ülkemi korumak için canını tehlikeye atan tüm kız ve erkek çocuklara… Üstesinden geleceğiz !!! Şabat Şalomu! ”

Gadot, Kleopatra’yı oynayan ilk beyaz kadın değil.

Claudette Colbert, Vivien Leigh ve Elizabeth Taylor, geçmişteki tarihi figürü resmetmişlerdir.

2017’de Lübnan, Tunus ve Katar Wonder Woman’ı yasakladı.

Lübnan’ın kararı, İsrail’e uzun süredir devam eden boykot gerekçesine dayanıyordu ve Tunus, taraflarından birinin İsrail’le normalleşmeyi reddetmesinin ardından boykota uydu.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.