Facebook, Holokost’u reddeden veya tahrif eden gönderileri yasaklıyor

5 mins read

Facebook, Holokost’u reddeden veya tahrif eden gönderileri yasaklıyor

Facebook, Holokost'u reddeden veya tahrif eden gönderileri yasaklıyor 1

Facebook, Holokost’u reddeden veya çarpıtan yayınları yasaklıyor ve tartışmalı içeriği kısıtlayan en son hamlede Nazi cinayetleri hakkında bilgi arıyorlarsa insanları yetkili kaynaklara yönlendirmeye başlayacak.

Şirket CEO’su Mark Zuckerberg Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sosyal medya devinin 3 Kasım’daki ABD başkanlık seçimleri öncesinde komplo teorilerine ve yanlış bilgilere karşı harekete geçme girişiminin yeni politikasını açıkladı.

Karar, Zuckerberg’i  bu yaz başlayarak hedef alan bir kampanyaya seslerini ödünç veren ve onu sosyal medya sitesinden Holokost inkar mesajlarını kaldırmak için harekete geçmeye çağıran, dünya çapında Holokost’tan sağ kurtulanların baskısı sırasında geldi.

Yahudi olan Zuckerberg Pazartesi günü bir Facebook gönderisinde, “İfade özgürlüğü için ayakta durmakla Holokost’un dehşetini en aza indirgemek veya inkar etmenin neden olduğu zarar arasındaki gerilimle mücadele ettim” dedi.

 

https://www.facebook.com/zuck/posts/10112455086578451

“Nefret söylemi üzerine daha geniş politikalarımız gibi Yahudi karşıtı şiddette bir artış olduğunu gösteren veriler gördükçe kendi düşüncem de gelişti” dedi.

Bu yaz sivil haklar grupları, sosyal medya şirketlerine platformlarında nefret söylemine karşı hareket etmeleri için baskı yapmaya çalışmaları için yaygın bir Facebook reklam boykotu düzenledi.

 

Bu, yapımında yıllar oldu. Bu konuyla ilgili olarak @Facebook ile şahsen meşgul olduğum için Holokost Reddinin yasaklanmasının önemli olduğunu söyleyebilirim, ”diye tweet attı, Boykotu düzenleyenlerden biri olan İftira Karşıtı Lig’in CEO’su Jonathan Greenblatt. “Nihayet olmasına sevindim,” diye ekledi.

Almanya’ya Karşı Yahudi Materyal İddiaları Konferansı da Facebook’u Holokost inkar içeriğini yasaklamaya zorladı ve Zuckerberg’i #NoDenyingIt sosyal medya kampanyası aracılığıyla hayatta kalanlarla buluşmaya çağırdı

cebook, Ağustos ayında bazı Yahudi karşıtı komplo teorilerini ve klişeleri yasakladı.

Bu politikaları ihlal edebilecek bir dizi içerik var ve incelemecilerimizi ve sistemlerimizi yaptırım konusunda eğitmek biraz zaman alacak” dedi.

Hareket, Zuckerberg’in 2018 yılında Recode ile Holokost inkarını derinden saldırgan bulmasına rağmen Facebook’un bu tür içeriği silmesi gerektiğini düşünmediği 2018 röportajıyla tartışmalara yol açmasından iki yıl sonra geldi.

Geçen hafta Facebook, bazı aşırı sağ görüşlere sahip olan ancak büyük ölçüde bir pedofili Satanist grubunun dünyayı yönettiğine inanan bir komplo teorisi grubu olan QAnon ile açıkça özdeşleşen herhangi bir grubu veya sayfayı kaldırdığını söyledi. Hareket aynı zamanda Instagram için de geçerli.

Sosyal medya devi, koronavirüse ilişkin kasıtlı dezenformasyonun yanı sıra oylamayı bastırmak için tasarlanmış paylaşımlara da kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Platform, QAnon gibi grupların sosyal medya aracılığıyla ilgi toplayabildiğine dair işaretlerin ortasında daha fazla içeriği denetleme baskısı altında.

Kaynak: Haber ajansları

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.