Flört Bilimi: İnce İşaretlerin Deşifre Edilmesi

8 mins read
Flört Bilimi: İnce İşaretlerin Deşifre Edilmesi
Flört Bilimi: İnce İşaretlerin Deşifre Edilmesi

Flört Bilimi: İnce İşaretlerin Deşifre Edilmesi

Flört Bilimi: İnce İşaretlerin Deşifre Edilmesi

Hiç merak ettiniz mi, “O kişi benimle flört mü ediyordu?” Müstehcen bir bakış, eğlenceli bir açıklama, belirsiz bir emoji veya basit bir metin veya DM olabilir. “Selam.” Tanrım, bu ne anlama geliyor ?! Doğru, arkadaş canlısı ve arkadaştan daha fazlası arasındaki çizgiyi ayırt etmek zor olabilir. Yanlış okumadan, anlamaktan kaynaklanan utançtan kaçınmak için doğru anlamayı istersiniz, ancak daha da önemlisi, birisi gerçekten sizinle ilgileniyorsa harika olabilecek bir yeni ilişkiyi de kaçırmak istemezsiniz.

Ne Görmek İstediklerini Görmek

Öncelikle, erkekler ve kadınlar aynı davranışa baktıklarında, erkeklerin kimi davranışları daha çapkın ve baştan çıkarıcı olarak gördüklerinin farkına varmak önemlidir. İster kendi adına arzulu düşünme, ister ipuçlarını doğru bir şekilde tanımlamada başarısızlık olsun, erkekler, bir kadının gerçekten flört ettiğini veya sadece arkadaşça davrandığını bilmekte zorlanmaktadır.

Ama belki de erkeklerin yanlış algılamaları tamamen onların hatası değil. Sonuçta, flört etmek kasıtlı olarak inceliklidir ve kodunu çözmek zordur. Bu, ilişki kurma açısından ters etki yaratabilir gibi görünse de stratejiktir. Flört etmeyi yapan kişi, sevdiği kişinin ilgilenip ilgilenmediğinden genellikle emin olmaz. Flört eden kişi, niyetlerini biraz kurnazca ve ince bir flört ile gizleyerek, çok savunmasız olmadan; “akışı test edebilir”.

Sinyalleri okumayı bu kadar zor kılan da budur. Aslında, Kansas Üniversitesi’nden Jeffrey Hall ve meslektaşları, insanların başka bir katılımcıyla 100’den fazla heteroseksüel yabancıyla sohbet ederek flört etmeyi ne kadar doğru algıladıklarına baktıklarında araştırmacılar, her kişiye, etkileşimleri sırasında flört edip etmediklerini sordular. partnerlerinin onlarla flört ettiğini düşündü. Katılımcılar, zamanın yalnızca% 28’inde flört etmeyi doğru bir şekilde tespit etti. Bir takip çalışması, gerçek etkileşimde olmayan dış gözlemcilerin daha da az doğru olduğunu buldu. Gözlemcilerin objektifliği yardımcı olmadı ve sadece işleri daha da kötüleştirdi. Bu biraz güven verici. Yabancılar sizin sahip olmadığınız bazı büyük içgörülere sahip değiller.

Sinyalleri Görmek

Flört tespit ölçüm cihazınızın % 28 doğruluktan daha iyi sonuç vermesini istiyorsanız araştırma yardımcı olabilir. İnsanların başkalarına romantik ilgi göstermek, ne yaptığını belirlemek için, bir araştırmacı, iki karşıt cinsten yabancıyla buluştu ve etkileşimlerini 10 dakika boyunca videoya kaydetti. Daha sonra, araştırmacı her bir kişiye romantik ilgilerini sordu ve bunu davranışlarıyla eşleştirdi. Etkileşimde odak kahkahaydı ama kahkaha miktarı romantik ilgiyi göstermiyordu. Bununla birlikte, kahkaha sırasında, daha fazla ilgilenen erkekler daha fazla baskınlık sinyalleri verirken, örneğin yer kaplarken, “dişiler ilgilerini bedensel olarak kendini sunmanın ve teslimiyetin sayısız sinyaliyle iletiyordu” ve her ikisinde de bir ilgi eksikliği vardı.

Benzer bir çalışma, katılımcılara flört etme fırsatı verdi, videoyu videoya kaydetti ve ardından katılımcılardan belirli davranışların gerçekten flört edip etmediğini belirtmelerini istedi. Etkileşimin başlarında, davranışlar gerçek ilgili değildi. Bu, birisiyle değiş tokuş ettiğiniz ilk bakışların muhtemelen pek bir anlamı olmadığını gösterir. Emin olmak için henüz çok erken. Gerçek ilgi ancak kadınlar zaman içinde sinyal vermeye devam ederse fark edilebilirdi. Sohbetin ilerleyen saatlerinde ilgilenen kadınlar başlarını eğme eğiliminde oldular, daha çok el hareketleri yaptılar ve giysileriyle daha çok oynadılar. İlgilenen erkekler konuşmak için daha fazla zaman harcadı.

Bunlar kadınların ilgisinin sadece birkaç işareti. Diğer araştırmacılar, bekarlar barında 200’den fazla kadını gözlemleyerek kadınların flört davranışlarının bir kataloğunu oluşturmak istediler. 52 flört davranışı belirlediler. En yaygın davranışlardan bazıları gülümsemek, odaya göz atmak, yalnız dans etmek ve gülmeyi içeriyordu. Bunlar yaygın flört davranışlarıdır, ancak gerçek romantik ilginin kesin işaretleri değildir. Kadınlar sadece gülümsüyor, odanın etrafına bakıyor ve tamamen çapkın olmayan nedenlerle gülüyor olabilir.

Ne İstediğiniz ile Ne Aldığınız Karşılaştırması

Dünyanın flörtçüleri niyetleri konusunda daha doğrudan ve açık olsalardı flört etmeyi doğru bir şekilde kavramak çok daha kolay olurdu. Bu arada, araştırmalar çoğu insanın doğrudan flört etmeyi tercih ettiğini gösteriyor. Ama bunu kendiniz yapmayı taahhüt eder miydiniz? Şüpheli. Bu entrikayı, gizemi ve dürüst olursan eğlencenin bir kısmını mahveder. Daha doğrudan olmaya istekli değilseniz, başkalarından da aynı şeyi beklemek adil olmaz. Aslında araştırmalar, insanların kendileriyle nasıl flört edeceğinin, başkalarının onlarla flört etmeye çalışacaklarını umdukları şekilde eşleşmediğini ortaya çıkarmıştır.

Ne yazık ki, flörtün% 100 doğrulukla tespit edilmesi muhtemelen imkansızdır. Ancak, flört bilimi hakkında biraz daha fazla şey öğrenerek, ince sinyalleri gönderme ve yorumlama konusunda biraz daha etkili olabilirsiniz.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5373): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1260): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386