Hızlı, Kolay ve Sık Sık Aşık mısınız?

9 mins read
Hızlı, Kolay ve Sık Sık Aşık mısınız?

Hızlı, Kolay ve Sık Sık Aşık mısınız?

Hızlı, Kolay ve Sık Sık Aşık mısınız?

Bazı insanlar hızlı, kolay ve sık sık aşık olma eğilimindedir. Bu eğilim, eskiden “duygusal karışıklık” olarak bilinen emofili olarak bilinir. Aşağıdaki gibi öğelerle ölçülür:

  • “Kolayca aşık olurum.”
  • “Hemen romantik bağlantılar hissediyorum.”
  • Aşık olma hissini seviyorum.
  • “Sık sık aşık oluyorum.”
  • “İlişkilere atlama eğilimindeyim.”

Emofili Nedir

Emofili, hızlı romantik bağlantılar geliştirmeyi de öngören bir dizi başka özellikten farklıdır. Örneğin, emofilisi olan birini sevmeye çeken şey, bu duyguların ödüllendirici olmasıdır; tersine, kaygılı bağlanma tarzlarına sahip kişiler genellikle ilişkilere hızlı bir şekilde atlarlar, ancak bir ödül motivasyonu yüzünden değil – olumsuz bir duygusal durumun (özellikle korku ve kaygı) engellenmesi veya bunlardan kaçınılmasıyla motive olurlar.

pHızlı aşık olmak ve çoğu zaman kulağa heyecan verici ve romantik gelebilir, ancak karanlık bir tarafı da olabilir. Özellikle, her zaman aşık olmaya hazırsanız ve kendinizi başkaları tarafından çok çabuk büyülendiyseniz (“ilk görüşte aşk” türünden bir şey), bu sizi “kırmızı bayrak” ilişkisini görmezden gelmeye ve ” yanlış ”tipte insanlar — sizi manipüle etmek için hızlı bağlılığınızı kullanabilecek insanlar.

Son zamanlarda yapılan bir dizi çalışma, emofilinin Makyavelizm, psikopati ve narsisizmin Karanlık Üçlü kişilik değişkenleriyle nasıl bağlantılı olduğunu keşfetmeye çalıştı. Bu özelliklerin her biri biraz farklı bir anlama gelir, ancak hepsi, duygusuz ve manipülatif olma gibi antisosyal davranışlarda bulunma eğilimiyle birbirine bağlıdır.

Bu özellikler, özellikle uzun vadeli bir ilişki bağlamında genellikle istenmeyen olarak kabul edilir. Bununla birlikte, kısa süreli çiftleşme için, potansiyel olarak çekici özelliklerle karıştırılabilirler. Örneğin, bir narsisti çok iyi tanımadığınızda, aşırı şişmiş kendi görüşleri ve kendileri hakkında konuşma eğilimleri potansiyel olarak konuşkan ve kendinden emin olarak karşımıza çıkabilir.

Narsistler ayrıca çekici bir kaplama kullanmakta oldukça başarılı olabilirler. Örneğin, görünüşlerine daha fazla zaman ve çaba harcayabilir, etraflarını para ve başarı sembolleriyle çevreleyebilirler ve arzu edilir görünmeleri için (doğru olmasalar bile) “doğru” şeyleri söylemek için daha fazla çaba sarf edebilirler.

Yeni araştırmalara geri dönersek, ilk çalışmada araştırmacılar 257 erkek ve kadına çevrimiçi anket yaptı (ortalama yaş 34) ve onlardan Karanlık Üçlü özelliklerini değerlendiren standart ölçeği doldurmalarını istediler çünkü “ideal bir romantik partner istiyorlar. tamamlamak için. ” Başka bir deyişle, ideal partnerlerinin kişiliğini tanımlamaları istendi. Ayrıca emofili de dahil olmak üzere kendi bireysel kişilik özellikleriyle ilgili bir dizi ölçek tamamladılar.

Araştırmacıların bulduğu şey, emofilide yüksek puan alan kişilerin (düşük olanlara kıyasla) ideal partnerlerinin Karanlık Üçlü özelliklerinin üçünde de daha yüksek olacağını bildirmeleriydi.

İkinci bir çalışmada, 185 heteroseksüel kadından, Karanlık Üçlü özelliklerinde farklı olan erkeklerin sahte çevrimiçi profillerini değerlendirmeleri istendi. Yazarların belirttiği gibi, kadınların erkeklere tepkilerine odaklanmayı seçtiler çünkü erkekler genellikle Karanlık Üçlü özelliklerinde daha yüksek olma eğilimindedir.

Kullanılan profiller, erkek üniversite öğrencilerinin kendi çevrimiçi kişisel reklamlarını yazdıkları ve ayrıca kişilikleriyle ilgili bir anketi tamamladıkları ayrı bir araştırmadan alınmıştır. Araştırmacılar, Dark Triad özelliklerine göre yüksek veya düşük olanlar tarafından yazılan reklamları seçti.

Ne buldular? Emofilide yüksek olanlar (düşük olanlara kıyasla) gerçekten de Dark Triad profillerine daha çok ilgi duyuyorlardı, ama aslında her profile daha çok ilgi duyuyorlardı. Araştırmacıların sözleriyle, “emofilisi yüksek bireyler, profilin niteliği veya onu kimin yazdığına bakılmaksızın tüm profillere daha fazla ilgi duyduklarını bildirdi.”

Bu bulgular, elbette, birkaç önemli yolla sınırlıdır. Birincisi, araştırmacıların bir partnerde insanların bildirdiği “ideal” özelliklerine ve varsayımsal bir hedefe olan ilgisine bakmalarıdır. Bu nedenle, gelecekteki araştırmalar için, gerçek, gerçek dünya davranışı için ne anlama geldiğini görmek için, örneğin bir hızlı buluşma olayı bağlamında emofilinin nasıl gerçekleştiğine bakmak önemli olacaktır. Ayrıca, ilk çalışma hem erkek hem de kadınları kapsarken, ikinci çalışma sadece heteroseksüel kadın katılımcıları içeriyordu. Bu nedenle, cinsiyet ve cinsel açıdan farklı popülasyonlarda emofiliyi anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.

Bununla birlikte, bu bulgular ilginçtir ve birkaç şeyi anlamamıza yardımcı olur. Birincisi, emofilisi yüksek olan kişilerin yalnızca Dark Triad özelliklerine sahip insanlara ilgi duymamasıdır; daha ziyade, hemen hemen herkes için bir çekim geliştirme eğilimi gösterirler. Bununla birlikte, emofilisi düşük insanlardan çok “karanlık” kişiliklere ilgi duyarlar. Ayrıca, aşık olma sevgileri, emofilisi olan kişileri özellikle toksik kişilikleri olan partnerlere çekebilir ve aynı ilişki hatalarını tekrar tekrar yapmaya, örneğin “büyücülere” düşmek gibi gizli güdülere yatkın hale getirebilir.

Bu, emofilinin doğası gereği kötü bir şey olduğu anlamına gelmez, sadece narsistler ve diğer manipülatörler tarafından yararlanılmaya karşı benzersiz bir kırılganlık yaratabilir. Bir kişinin bu davranış biçimini kendi içinde tanıyabildiği ölçüde, belki de evliliğe atılmadan veya diğer önemli yaşam kararları vermeden önce güvendiği başkalarını (örneğin, arkadaşlar, aile) bir partneri incelemek veya ikinci bir görüş almak için getirmeleri iyi olur.

Kaynak Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.