İşitme sorunları olan çocuklar için erken müdahale okula hazırlık açısından çok önemli

4 mins read

İşitme sorunları olan çocuklar için erken müdahale okula hazırlık açısından çok önemli

Yeni bir araştırmaya göre, işitme engelli bebekler çok erken yaşlarda yardım aldıklarında, zamanı geldiğinde “anaokuluna hazır” olma olasılıkları daha yüksektir.

Araştırmacılar, bebeklerin 6 aylık olmadan programlara kaydolmasının dil gelişimlerine yardımcı olduğunu belirtiyor

Yeni yapılan çalışmalarla elde edilen sonuçlar, onları anaokuluna daha iyi hazırladığını gösteriyor.

Aslında, Eylül ayında çevrimiçi olarak yayınlanan bir rapora göre, bu çocukların işitme sorunları olmayan çocuklar kadar “anaokuluna hazır olma” olasılığı daha yüksekti. Çalışmaya dahil olmayan bir konuşma dili patoloğu olan Adena Dacy,” bu, inandığımız şeyi güçlendiriyor—ne kadar erken başlarsak, o kadar iyi ” dedi.

Ailelerin erken müdahale hizmetlerinin var olduğunun farkında olması ve çocuk doktorlarının onları kaynaklara yönlendirip yönlendirmediğini sormaları önemlidir.

Dacy, American Speech-Language-Hearing Association’da konuşma dili patolojisinde klinik sorunların yardımcı direktörüdür.

Yeni çalışmanın baş araştırmacısı Jareen Meinzen-Derr, “erken olması daha iyidir” konusunda hemfikirdi.

Bebekler çok küçükken bile, ebeveynler için işitme güçlüğü çeken bebekleriyle nasıl etkileşim kuracaklarına odaklanmaları konusunda destek çok önemlidir.

Cincinnati Çocuk Hastanesi Tıp Merkezi’nden Meinzen-Derr, “Gelişimsel gecikmelerin olmasını önlemeye çalışıyoruz” dedi.

Bulguların gösterdiği şey, devletin erken müdahale programlarının temeli ilkesinin desteklenmesidir.

Dacy, programların bir “1-3-6” aylıklar hedefi olduğunu açıkladı. Yenidoğanlar 1 aylıktan önce işitme sorunları açısından taranmalıdır (ve ideal olarak doğumdan hemen sonra hastanede); bu taramadan geçemeyen yenidoğanlar 3 aylıktan önce tanısal değerlendirmeye tabi tutulmalıdır; ve müdahale hizmetleri 6 aylıktan önce başlamalıdır.

İstatistikler, ABD’deki çoğu bebeğin bu yeni doğan taramasından geçtiğini gösteriyor. Ancak işitme sorunları olan tüm bebekler, hizmetlere olması gerektiği kadar erken ulaşmıyor. Meinzen-Derr’e buna neden olarak çeşitli engeller olabilir. Bazen ebeveynler daha erken girmenin iyi olduğunun farkında olmuyorlar, geciktiriyorlar.

Meinzen-Derr, ebeveynleri bebeklerinin işitmesiyle ilgili endişeleri olduğunda çocuk doktorlarına gitmeyi teşvik ediyor. Bunun, bebekleri yeni doğan işitme taramasında başarısız olduktan sonra zamanında teşhis için önemli ve teşhis konulduktan sonra olabildiğince çabuk bir müdahale programına girmeleri gerektiğini söylüyor.

kaynak: medicalxpress.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386