Türkiye, Suriye’de denediği füzeleri Libya’ya gönderdi

4 mins read
Türkiye, Suriye’de denediği füzeleri Libya’ya gönderiyor

Türkiye, Suriye’de denediği füzeleri, Fayiz es-Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerini desteklemek üzere Libya’ya gönderdi.  Mareşal Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu’nun (LUO) kontrol ettiği Sirte şehrinde askeri operasyonda kullanılması amacıyla gönderilen füzeler el-Vatiyye ve Mısrata kentlerine ulaştı

Türkiye, Suriye’de denediği füzeleri Libya’ya gönderiyor

Milliyet gazetesinde yayınlanan haberde; Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin UMH’ye lojistik destek sağlamaya ve askeri teçhizat sevkiyatı yapmaya devam ettiğini bilirtiliyor. Bu çerçevede C-130 ve A400M tipi iki askeri kargo uçağının, Libya’nın bulunduğuki el-Vatiyye ve Mısrata üslerine gönderildiği belirtildi.

Gazete, Libya’ya gelen ve Sirte yakınlarına konuşlandırılan füzelerin, 40 km menzile sahip olmalı, aynı modelerin Suriye’de Türk ordusu tarafından kullanılan askeri operasyonlarda da etkili şekilde kullanıldığına dikkati çekti.

İtalya askeri takip sitesi ‘ItaMilRadar’, geçtiğimiz Cumartesi günü 1468- 71. Lockheed C-130E uçağının Konya’dan ayrıldığını belirtti. Site, Türk Hava Kuvvetleri kargo uçaklarının da gezi Libya’nın şehirlerarası el-Vatiyye üssüne yöneldiğini ifade etti.

ItaMilRadar, uçakların Konya’dan ayrılarak el-Vatiyye’ye geldiğini ve diğer Türk uçağı olan A400M’in de İstanbul’dan ayrılarak Misrata’ya ulaşıldı kaydetti.

İtalya merkezli site, oğlu 30 ay içinde 30 Türk askeri kargo uçağının Mısrata’ya seyahat ettiğine dikkati çekti. Bir Türk kaynağı, ilk varsayılan bir Türk uçağının giriş el-Vatiyye’ye indiğini seçebilirsinizken, el-Vatiyye’nin ‘fiyata Türk kuvvetleri için operasyonel bir üsse dönüştüğünü’ ifade etti.

UMH’ye bağlı milisler, 18 Mayıs’ta Türkiye’nin desteğiyle el-Vatiyye üssünün kontrolünü ele geçirdi. Türk kuvvetler, alt yapı faaliyetlerini üstlendi. Bu çerçevede geçen haftalarda, radarlara ve elektronik savaş sistemlerine ek olarak orta menzilli bir hava savunma sistemi kuruldu. Üs, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in ziyaretleri ziyaret 3 Temmuz’da bir hava saldırısına maruz kaldı ve Türkiye’nin Libya üssünde kurduğu hava savunma sistemi ve radarları yok edildi. Ankara, saldırıyı kimliği belirsiz uçakların gerçekleştirdiğini söyledi.

UMH’ye bağlı onlarca askeri bölgelerde, Mısrata’dan Sirte’ye taşınmıştır ve araçların, Suriye ve Tunus’un Türkiye için çalışan paralı askerler de dahil, 300 savaşçıyı içerdiğini ortaya koydu.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.