İmamoğlu, Ayasofya’da ilk cuma namazında, Ankara’da Lozan Antlaşması’nın yıl dönümü katılıyor

2 mins read

CHP’nin 25-26 Temmuz’daki kurultayı için Ankara’ya gidecek olan İmamoğlu, kurultaydan bir gün önce giderek Cuma günü Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü etkinliğine katılacak

İmamoğlu, Ayasofya'da ilk cuma namazında, Ankara'da Lozan Antlaşması'nın yıl dönümü katılıyor 1

Danıştay’ın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle yeniden camii olan Ayasofya’da ilk namaz 24 Temmuz’da kılınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, 24 Temmuz 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümü için Ankara’da yapılacak etkinliğe katılacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılacak cuma namazı programı netleşmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son açıklamada, şunları söylemişti:

Fiziki mesafe, yerleşim planları, X-ray’le giriş çıkış olsun corona virüsü hassasiyetiyle yapılacak. 1000-1500 kişilik bir cemaat olabilecek. En büyük avantaj dışarıda açık alana sahip olmak. Bu açık alanı da Diyanet İşlerimiz en iyi şekilde değerlendirecek.

Ayasofya iç egemenlik konumuz. Dünyadan bir müdahale söz konusu olamaz. Bu karar Ayasofya’nın esaret zincirinden kurtulmasıdır. Gençlik yıllarımızın da en büyük hayaliydi. Buna kimse siyasi retoriktir yaklaşımı tavrıyla yaklaşmasın. Milletimizin özlemiydi, yerine gelmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 25-26 Temmuz tarihinde Ankara’da yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı’na katılmak üzere başkente bir gün önce gidecek.

Ayasofya’daki ilk namaza katılamayacak olan İmamoğlu, Ankara’da Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümü için düzenlenen etkinliğe katılacak.

Kaynak:  The Independentturkish

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.