Sayın Cumhurbaşkanım, İlk cuma namazını sizin kıldırmanızı istiyoruz

3 mins read
Mahmut Karaman
Sayın Cumhurbaşkanım,
Tarihin ve kaderin üzerinize tevdi ettiği yükümlülüğün ilk adımını atıp mazlum milletin yüreğini ferahlattınız, şeref ve şahsiyetini savundunuz, incitilmiş izzetini iade ettiniz. Özgürlük ve egemenliğini tahkim ettiniz. İkinci adım cuma namazıdır. Bu ilk cuma namazını da milletin önderi olarak sizin kıldırmanızı istiyoruz. 
  • Bunu, sizin hakkınız olduğu için istemiyoruz sadece. Bizim hakkımız olduğu için istiyoruz. Sizler hakkınızdan feragat edebilirsiniz ama biz hakkımızdan feragat etmiyoruz, hakkımızı istiyoruz.
  • Bunu, Malazgirt’ten bu yana bu topraklarda can veren bütün şehitlerimiz adına istiyoruz. 
  • Bunu, dini inancından dolayı bu topraklarda zulüm görmüş bütün Müslümanlar için istiyoruz. 
  • Bunu, yıllardır bu topraklar ile bağı kesilmiş bütün Müslümanlar için istiyoruz.
  • Bunu, yeryüzünün bütün noktalarında gözlerini Türkiye’ye çevirmiş Müslümanlar için istiyoruz.
  • Bunu, yeryüzünde zulüm gören bütün insanlar için istiyoruz. Bunu, kıyamete kadar sürecek nesillerimiz için istiyoruz. Kısacası bunu, geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimiz adına istiyoruz. 
Sayın Cumhurbaşkanım, 
Ayasofya’nın açılışı sadece bir caminin tekrar aslına döndürülmesi değil, zımnında ona yüklenen bütün mânâların vuzuha; zincire vurulmuş tarihimizin istiklaline kavuşmasıdır. 24 Temmuz Cuma namazı bu hakikatlerin tebellürünü sağlayacak bir namazdır. Sizden başkasının imameti ile kılınacak namaz, bu hakikatlerin ortaya çıkmasını sağlamayacak, sadece takvimlerde bir gün olarak kalacaktır. Cuma namazında ilk tekbiri ancak sizin almanız ile Ayasofya’nın açılışı gerçek minval ve anlamını bulacaktır. Bunun tarihi bir görev olduğunu düşünüyor; sizi bu tarihi görevi yerine getirmeye çağırıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen bu müthiş hamlenizi eksik bırakmayın. Lütfen 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya Cami’nde cuma namazını siz kıldırın.
Saygılarımla.
Sayın Cumhurbaşkanım, İlk cuma namazını sizin kıldırmanızı istiyoruz 1
Mahmut Karaman

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.