“Yeni Normal” denizlere ulaştı

3 mins read

Covid-19 pandemisi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Antalya’da turistik ve sportif dalışlar da gerçekleştirilmeye başlandı. Dalgıçlar deniz dibinde insan eliyle ortaya çıkan kirliliği belgeledi. ‘Yeni normal’le birlikte cadde, park ve bahçelerde gördüğümüz maske ve eldivenler şimdi denizi kirletiyor. Su altına çöken maske ve eldivenler, yeni çevre probleminin habercisi oldu.

MASKELER VURDU

Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Antalya’da turistik ve sportif dalışlar gerçekleştiren dalgıçlar, deniz dibinde insan eliyle ortaya çıkan kirliliği belgeledi. ‘Yeni normal hayat tarzında salgından korunmak için maske ve eldiven kullanımının önemine dikkat çekilirken, çöpe atılmayan maske ve eldivenler deniz su altı yaşamında kirlilik olarak ortaya çıktı.

1 Haziran’dan itibaren denizle buluşan dalgıçlar, ilk iş olarak su altını temizlemeye başladı. Kentin dünyaca ünlü falezlerine dalış yapan dalgıçlar, su altındaki kirliliği kamerayla görüntüledi. Kameranın kadrajına üç ay önce koronavirüs önlemleri nedeniyle insanların hayatına yoğun olarak giren maske ve plastik eldivenlerin görüntüleri yansıdı. Su altındaki kirlenmeye dikkat çekmek için dalış yapan dalgıçlar, plastik şişe ve çöplerin yanı sıra maske ve plastik eldivenler de çıkarttı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi İsa Alamder, sokağa atılan ve yağmur sularının denize sürüklediği maske ve eldivenlerin doğal yaşamı tehdit ettiğini söyledi. Maske ve eldivenlerin doğada kolay yok olmadığını söyleyen İsa Alamder, 20 metre derinlikte, 1000 metrekare alanı tarayarak çöp topladıklarını söyledi.

ADRASAN SAHİLİNE MASKELER VURDU

Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden Adrasan’da da sahile kullanılmış maskeler vurdu. Tatilcilerin denize girip, zaman geçirdiği sahil şeridinde başı boş yüzüp kıyıya vuran maskeler, tatilcileri rahatsız etti.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.