İnternette en çok hangi müzikleri dinlemeyi seviyoruz?

5 mins read

İnternet kullanım alışkanlıklarımızın değişmesiyle birlikte en çok kullandığımız internet sayfaları da değişiyor. Corona salgını döneminde en çok kullandığımız internet siteleri video film ve müzik kanalları olmuş.

Spotify, müzik

Peki internette en çok hangi müzikleri dinlemeyi seviyoruz?

Spotify, müzikseverlerin pandemi döneminde en çok nostaljik şarkıları dinlemeyi tercih ettiklerini duyurdu. En çok hangi yılların müziklerini dinliyorsunuz? Spotify’ın hayata geçirdiği ‘Senin On Yılın mikrositesi ile 80’ler, 90’lar ve 2000’ler arasında en çok hangi on yılın müziklerini dinlediğinizi keşfetmeniz mümkün. Nasıl mı?
Spotify öncelikle kullanıcıların en çok dinledikleri müzikleri analiz ediyor ve 80’ler, 90’lar ve 2000’ler arasında kullanıcının özel bir bağının olduğu on yılı, en çok dinlediği şarkılarla birlikte ortaya çıkarıyor. Üstelik on yıl sayacı ile kullanıcıların bu üç dönemi dinleme oranlarını da grafik ile gösteriyor. Kullanıcılar ayrıca, kendi nostalji yolculuklarından ‘Senin On yılın’ kartlarını Instagram hesaplarından paylaşabiliyor.

2000’ler nostaljisi yaşanıyor

Kullanıcıları en çok dinledikleri on yılı keşfetmeye davet eden Spotify bu arada Türkiye’nin en çok dinlediği on yılı ve istatistikleri de açıkladı. Verilere göre, Türkiye’nin yüzde 60’ından fazlasının müziklerini en çok dinlediği on yıl, 2000’ler. Üstelik 2000’ler, Türkiye’de hem 7 coğrafi bölgede hem de tüm yaş grupları tarafından en çok dinlenen on yıl olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’de Ceza ve Sagopa Kajmer düeti olan ‘Neyim Var Ki’ 2000’lerin en çok dinlenen şarkısı olarak listenin ilk sırasına yerleşiyor. Türkiye’nin Spotify’daki 2000’ler TOP 5 şarkı listesini ve 2000’lerin Türkiye’de en çok dinlenen müzik türlerini aşağıda görebilirsiniz:

2000’ler TOP 5 Şarkı:

Ceza / Neyim Var Ki (feat. Sagopa K)
mor ve ötesi / Bir Derdim Var
Pinhani / Ne Güzel Güldün
maNga / Cevapsız Sorular
mor ve ötesi / Daha Mutlu Olamam
2000’lerin En çok Dinlenen Müzik Türleri:

Worldpop
Worldrock
Worldfolk
Indie
Jazz
Rock
Pop
Worldhiphop
Hiphop
Metal
2000’leri 90’lar Takip Ediyor

Müzikseverlerin nostalji düşkünlüğü, Türkiye’de 2000’lerden sonra 90’lar ile devam ediyor. 80’ler ise bu üç on yıl arasında son sırada yer alıyor. 90’larda, Türkiye’de Göksel’in Kurşuni Renkler şarkısı 90’lar listesinin zirvesine yerleşiyor. Türkiye’nin Spotify’daki90’lar TOP 5 şarkı listesini aşağıda görebilirsiniz:

90’lar TOP 5 Şarkı:

Göksel / Kurşuni Renkler
Ahmet Kaya / Kum Gibi
Athena / Senden, Benden, Bizden
Yaşar / Kumralım
Mehmet Güreli / Kimse Bilmez
80’lerde Müslüm Gürses zirvede!

Türkiye’de 2000’ler ve 90’lara göre daha geride kalsa da nostalji denince Türkiye’de Müslüm Gürses bu on yıla damgasını vuruyor. Türkiye’nin Spotify’daki80’ler TOP 5 şarkı listesini aşağıda görebilirsiniz:

80’ler TOP 5 Şarkı:

Müslüm Gürses / Unutamadım – Kaç Kadeh Kırıldı
Ahmet Kaya, Selda Bağcan / Öyle Bir Yerdeyim ki
Sezen Aksu / Tükeneceğiz
Müslüm Gürses / Seni Yazdım
Ahmet Kaya / Hani Benim Gençliğim

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5373): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1260): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386