Quentin Tarantino 2010’ların en iyi filmleri listesini açıkladı

2 mins read

Quentin Tarantino, Premiere dergisine verdiği röportajda, 2010’ların en iyi filmleri listesini açıkladı. Listenin başında Sosyal Ağ (The Social Network) filminin geldiğini belirten ünlü yönetmene, bu seçiminin nedeni sorulduğunda, “Bir numara. Çünkü en iyisi. Hepsi bu! Tüm rakiplerini eziyor” ifadesini kullanarak, filmin fazla bir açıklamaya ihtiyacı olmadığını belirtti.

 

Quentin Tarantino 2010'ların en iyi filmleri listesini açıkladı 1David Fincher imzalı Sosyal Ağ (The Social Network), toplam 8 dalda Oscar’a aday olmuş, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Orijinal Film Müziği dallarında ödüle layık görülmüştü.

 

Quentin Tarantino 2010'ların en iyi filmleri listesini açıkladı 2Mark Zuckerberg’in Facebook’u kuruş sürecini ele alan yapımda Zuckerberg’i Jesse Eisenberg canlandırmıştı.

Quentin Tarantino 2010'ların en iyi filmleri listesini açıkladı 3Filmde, 2003 yılında bir akşam, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve bilgisayar programcısı Mark Zuckerberg, bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Çılgın içerikli web günlüğü ve programlama sonucunda, kısa süre sonra global düzeyde bir sosyal ağ oluşturacak ve iletişimde devrim yaratacaktır. Ancak başarı bu genç girişimciyi kişisel ve yasal karmaşalara sürükler.

Quentin Tarantino 2010'ların en iyi filmleri listesini açıkladı 4Tarantino ocak ayında yaptığı açıklamada Christopher Nolan imzalı savaş filmi Dunkirk’in kendisinin 2010’ların en iyi filmleri listesinde ikinci sırada olduğunu söylemişti. Yönetmenin hayranları o zamandan bu yana zirvedeki yapımı merak ediyordu.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.