ABD’de Koronavirüs tedavisinde 1500 milligram C vitamini yapmaya başladı

2 mins read

New York’ta corona virüs hastalarına aşırı doz C vitamini verilerek tedavi edilmeye başlandı. Yoğun bakımda olan hastalara tedavilerinde günlük 1500 milligram C vitamini takviyesi yapıldığı belirtiliyor. Bu oran ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün günlük tavsiye ettiği dozun tam 16 katı.

ABD'de Koronavirüs tedavisinde 1500 milligram C vitamini yapmaya başladı 1

Amerikan New York Post gazetesinin haberine göre, New York kentindeki bazı hastanelerde tedavi altında bulunan corona virüs hastalarına aşırı doz C vitamini tedavisi uygulanıyor.

Long Island merkezli Northwell Healt grubuna bağlı hastanede görevli olan göğüs hastalıkları uzmanı Dr Andrew Weber, yoğun bakımda tedavileri devam eden yeni tip corona virüs hastalarına C vitamini takviyesi yaptıklarını söyledi.

Günlük hayatta bir erkeğin 90 miligram C vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirten Weber, solunum yetmezliği çeken corona virüs hastalarını tedavide ise günlük 1500 miligrama kadar C vitamini takviyesi yaptıklarını ifade etti.

GÜNDE 3-4 DEFA C VİTAMİNİ TAKVİYESİ

Hastalara durumlarına göre günde 3 ya da 4 defa C vitamini takviyesi yaptıklarını dile getiren ABD’li doktor Andrew Weber, söz konusu tedavi yönteminin Çin’in Şangay kentinde corona virüs hastalarının tedavisinde kullanıldığını ve başarılı sonuçlar alındığını savundu.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü yetişkin erkek için günde 90 miligram, kadınlar için ise 75 miligram C vitamini dozunun yeterli olduğunu belirtiyor. ABD’nin New York kentinde birçok noktada hastaneleri bulunan Northwell Healt grubu ise, corona virüs tedavisi uyguladığı hastalara günlük bu dozun tam 16 katı oranında C vitamini takviyesi yapıyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.