Aliyev Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda

2 mins read

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki tören öncesinde, Aliyev’in makam aracı, protokol girişinin önündeki caddeden atlı tören birliği eşliğinde Saray’a geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in, platformda yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı. Aliyev, “Merhaba asker” diyerek tören birliğini selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan ve Aliyev, merdivenlerde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları önünde el sıkışarak, basın mensuplarına poz verdi. 

Törene, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.  

“Diriliş Marşı” çalındı 

Törende, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için 12 Ocak’ta düzenlenen karşılamada ilk kez yer verilen, 16 Türk devletinin tarihi kıyafetlerini giyen askerler de hazır bulundu. 

Tarihi üniformalı askerler, karşılamada, tören birliğinin karşısında, 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan Muhafız Alayı askerlerinin önünde yer aldı. 

Törende, bir ilk daha yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bando Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan, araçtan inen Aliyev’i karşılarken “Diriliş Marşı”nı çaldı. 

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.